Nápověda jak vyhledávat

Nápověda 5: Jak si hlídat veřejné zakázky

hLÍDAT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

Hlídat Veřejné zakázky stojí za to a na Hlídači na to máme připravené nástroje; vždyť se přeci utrácí naše peníze.

Co se Vám vybaví, když se řekne veřejná zakázka? Korupce? Manipulace? Maškaráda? Kauzami z veřejných zakázek se to v Česku jen hemží. Vždyť jsou toho důkazem kauzy EET, CzechTourism, mýto – a mnohé další. Chcete to změnit, tak jako my?

Hlídat veřejné zakázky je užitečné

Státní veřejné zakázky jsou jakýmsi předstupněm smluv. Díky Hlídači veřejných zakázek do nich můžete nahlédnout a včas zjistit, za co chtějí úřady zaplatit peníze. Pomozte nám hlídat veřejné zakázky a upozornit na podezřelé skutečnosti.

Jak na Hlídači státu vyhledat veřejnou zakázku? Začněte hned na úvodní liště, kde je i bez přihlášení přístupný odkaz na Hlídače veřejných zakázek.

Hlídat veřejné zakázky

Přehled zakázek

Přímo pod vyhledávacím oknem pro veřejné zakázky si díky nám můžete prohlédnout vypsané zakázky podle nejrůznější průmyslových odvětví. Můžete vidět, kolik zakázek bylo uzavřeno:

  • za poslední roky,
  • za poslední měsíc,
  • za poslední týden.
Hlídat veřejné zakázky

Zadání hledání

Do bílého vyhledávacího pole pak můžete zadat vyhledávací dotaz podle naší Nápovědy nebo použijte Snadného hledání.

Klidně můžete použít vyhledávání přes IČO dodavatele a zadavatele, takže použijete klíčová slova: icozadavatel a icododavatel. Dotaz Hlídače veřejných zakázek pak může vypadat takto:

icozadavatel:00000078<>ENTER<>Hledat<>

Ten vám vypíše všechny veřejné zakázky Lesní správy Lány a její zakázky včetně smluv, jejich obsahu a výše ceny. A opět si je můžete setřídit například podle ceny.

Hlídat veřejné zakázky

Přesnější zadání hledání

Znáte navíc jméno nebo IČO dodavatele a zajímá vás tedy, jaké smlouvy jsou mezi Lesní správou Lány a jimi? Napište to do vyhledávání.

Hlídač pak bude vyhledávat všechny smlouvy mezi Zadavatelem veřejné zakázky a Dodavatelem, třeba firmou Louwman Motor Praha

icozadavatel:00000078<>ENTER<>AND<>ENTER<>icododavatel:27392244<>ENTER<>klikněte na Hledat

Tipy, jak vyhledávat s těmito parametry najdete v naší rozsáhlé nápovědě. Po načtení všech výsledků si z nalezených zakázek vyberete v přehledné tabulce. Přes číslo zakázky se dostanete rovnou na její detail.

Hlídat veřejné zakázky

V detailu zakázky jsou k dispozici obecné údaje – název a popis zakázky, lhůta pro uzavření nabídek,  náhled formulářů, celková cena zakázky.  V Zakázce můžete vidět rovněž celou dokumentaci k veřejné zakázce.

Nastavení vlastního Hlídače

A to nejlepší nakonec. Pokud máte na Hlídači svůj účet (vytvoříte si jej tady), můžete si nastavit hlídání nových zakázek. Náš Hlídač bude beze spánku 24 hodin denně za vás hlídat nové zakázky a mailem vás informovat, pokud se něco změní.

Hlídat veřejné zakázky
  • Svého vlastního Hlídače si nastavte takto:
  • Pojmenujte si ho,
  • nastavte si, jak často máme kontrolovat nové zakázky (Denně, týdně, měsíčně),
  • a zda chcete informovat o změně veřejné zakázky nebo změně veřejných zakázek, do kterých se dá přihlásit.