Nápověda jak vyhledávat

Sponzoři politických stran od roku 2014

sponzoři politických stran

Kdo jsou sponzoři politických stran a jak jsou na ně napojeni? Nabízíme vám další naši databázi, abyste mohli nahlédnout do zákulisí fungování státu.

Volby do zastupitelstev krajů v Česku se budou konat v pátek 20. září a v sobotu 21. září 2024. Zároveň s krajskými volbami se bude konat také první kolo voleb do Senátu PČR.

Připravili jsme pro vás kompletní seznam sponzorů politických stran od roku 2014. Navíc jsme z velké hromady dat vytáhli pár zajímavých informací, které vám mohou odhalit jejich vazby na politiky, úředníky a politické strany.

Sponzoři, a jak se najít

Vycházíme z otevřených dat, která jsme seskupili tak, abyste získali kompletní pohled do zákulisí české politiky a zájmových skupin. V seznamu sponzorů najdete politické strany, fyzické nebo i právnické osoby.

Předpřipravili jsme vám třeba sumarizující žebříček největších sponzorů od roku 2014. Dominuje mu fyzická osoba Ivo Valenta, který za posledních 10 let rozdal ve 44 darech celkem 50 746 432 korun.

A dále největší sponzory za rok 2023, a také právnické osoby, které podporovaly politické strany.

Největší sponzoři fyzické osoby, za 10 let

Sponzoři

Největší sponzoři právnické osoby, za 10 let

Sponzoři

Největší sponzoři fyzické osoby v roce 2023

Sponzoři

Největší sponzoři právnické osoby v roce 2023

Sponzoři

Hlídač státu je platforma zaměřená na sledování a analýzu nakládání s veřejnými financemi v Česku. Poskytuje data o hospodaření státu, platech státních úředníků, soudů, monitoruje veřejné zakázky, dotace a sponzory politických stran.