Jak si nastavit vlastního Hlídače

Našli jste si na Hlídači státu zajímavé informace a rádi byste se dozvěděli i o novinkách z dané oblasti? Chcete vědět, co se kde nového šustne ve veřejných zakázkách a zajímají vás novinky o známých kauzách?

Abychom vás ušetřili pravidelné kontroly ve výsledcích vyhledávání, připravili jsme si pro vás dalšího Hlídače. Nastavíte si ho sami, dle oblastí vašeho zájmu. 

Jak si nastavit hlídání?

V jednoduchosti je krása, proto jsme se i tento krok snažili co nejvíce zjednodušit a ulehčit.

V jednom z předešlých návodů, jsme si ukázali, jak najít na Hlídači konkrétní věc – v našem příkladu jsme využili operátory pro vyhledání smluv souvisejících s panem premiérem Andrejem Babišem a lesy. Do vyhledávacího okna jsme zadali kombinaci zvolených parametrů pro přesnější vyhledávání. 

Po zmáčknutí tlačítka hledat se nám pod celkovým souhrnem vyhledaných výsledků zobrazí možnost nastavení vlastního Hlídače. 

Pokud kliknete kamkoliv na tuto oranžově vyznačenou větu začínající naším hlídacím „očkem“, zobrazí se vám detailní nastavení.  

 

Aby vám mohly čerstvé zprávy přijít na váš e-mail, je důležité mít registraci a být přihlášený. Další kliknutí a máte hotovo! 

Chcete si to vyzkoušet sami? Mrkněte přímo sem. 

Hlídání osob, firem a úřadů

  • Pohlídat si můžete i novinky o konkrétní osobě. Na náhodně vybrané profilové stránce paní Mgr. Jany Černochové, se můžeme podívat, jak vypadá nastavení Hlídače pro osobu.

 

  • Také u každého města, firmy nebo úřadu je jednoduché nastavit si jednotlivé Hlídače. 

Chcete-li například sledovat co se děje ve městě Karlovy Vary, nebo vás zajímají i jeho podřízené organizace? Stačí si jednoho nebo druhého Hlídače na profilové stránce města zapnout.

  • Další Hlídače lze nastavit vlastně ze všech vyhledaných údajů. Stačí si rozkliknout na profilu úřadu nebo firmy statistické údaje třeba za Registr smluv. Ve vyhledaných smlouvách za jednotlivá období či za nejrůznější kategorie se nad jejich seznamem automaticky vytvoří tato oranžová věta s hlídacím „očkem“.