Nápověda jak vyhledávat

Nápověda 7: Jak hlídat politiky na sociálních sítích?

Hlídač politiků na sociálních sítích

Hlídat politiky je podobně důležité jako hlídat úřady a ministerstva nebo dotace a sponzory. Protože právě politici si občas neodpustí poznámky na sociálních sítích, monitorujeme je také.

Zajímáte se o názory politiků na důležitá témata? Chcete si ověřit, zda politici dodržují své volební sliby nebo jestli jsou jejich názory jako aprílové počasí?

Hlídat politiky je prospěšné

Pracujeme s obrovskými daty politiků a dalších osob s vazbami na politiku (příbuzní, lobbisté, poradci, sponzoři politických stran apod.). Pokud někde použijeme zkratkovité pojmenování „politik“, vždy tím myslíme tuto širší skupinu lidí.

Protože i my považujeme za důležité, aby měl občan přehled o tom, co politik řekne nebo napíše, připravili jsme pro vás vyhledávací databázi s vyjádřením politiků. Ukládáme si je pro vás z Facebooku, Twitteru (do 1. 1. 2024, kdy to Facebook a Twitter zakázal) a přidali jsme i YouTube.

Vyhledávání ve vyjádřeních politiků funguje jako většina dalších databází na Hlídači státu. Se správným vyhledáváním Vám pomůže nápověda.  Ukázku na příkladech všeobecného vyhledávání objevíte v článku o pokročilém vyhledávání.

Praktický příklad

Začnete tím, že přímo na stránce databáze vyjádření politiků na Facebooku a Twitteru, zadáte hledané vyjádření přímo do vyhledávacího okna.

Pojďme se podívat, jak se například Andrej Babiš vyjadřoval k DPH.

Do vyhledávacího pole napište:

andrej babiš dph

A klikněte na HLEDAT.

Hlídat politiky

Na sociálních sítích jsme našli celkem 262 výroků, které se můžete setřídit podle mnoha kritérií, třeba sestupně podle data publikování.

Hlídač politiků na sociálních sítích

Celá zpráva, jak jsme ji našli v našich databázích

Hlídač politiků na sociálních sítích